De les | Achtergrond Yoga |

De les

We beginnen iedere les met een kort stilte-moment waarin je begeleid wordt om "je hoofd leeg te maken". Dan gaan we over tot activiteit. Fysieke houdingen, al dan niet met ondersteuning van hulpmiddelen brengen je ontwikkeling op het gebied van stabiliteit, flexibiliteit, evenwicht, kracht en uithoudingsvermogen. Deze inzet heeft niet alleen een uitwerking op spieren en botten, maar op het functioneren van je lichaam als geheel. Als afronding volgt er een diepe ontspanning en we sluiten af met thee.

We maken gebruik van hulpmiddelen zoals blokken, dekens, riempjes, bolsters (ronde kusssens) en meer. Deze dienen als extra steun in een houding, zodat je langer in de houding kunt blijven of om je te helpen een houding te bereiken en onderzoeken die anders niet mogelijk zou zijn. De hulpmiddelen geven nieuwe indrukken aan je lichaam. Hierdoor wordt ook je uithoudingsvermogen gestimuleerd.

Er worden gedetailleerde aanwijzingen gegeven over iedere houding, ook tijdens de uitvoering ervan worden verbeteringen aangeboden.
Er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Ook bij gangbare klachten van rug, nek, heup of knie.

Je gaat een persoonlijke ontwikkeling aan, die niet is af te meten aan anderen. Geheel in eigen tempo en op je eigen manier ga je jezelf op een nieuwe manier ontdekken.

Tevens mogelijkheid voor privéles(sen).